Mantis - Squeak
Viewing Issue Advanced Details
7365 VM major always 07-10-09 19:09 07-21-09 19:44
swistak  
lewis  
normal  
assigned 3.10.2  
open  
none    
none  
0007365: VM Crashes when launched from directory with Polish characters
When running Squeak VM from home directory of user that conatains Polish characters It crashes and refuses to launch.
When moved to root directory of the drive, it starts but reports critical error "Invalid utf8 input detected."

Backtrace suggests its SecurityManager trying to read users home directory. The same bug prevents from saving image.

Everything works fine when launched from account which name does not containing polish characters.

Someone suggested problem might be solved in E-Toys.
OS: Vista (Polish version)
Fiesystem: NTFS
Squek downloded from http://ftp.squeak.org/3.10/win/Squeak3.10.2-7179-win32.zip [^]
 SqueakDebug.log [^] (261 bytes) 07-10-09 21:23

Notes
(0013173)
swistak   
07-10-09 21:23   
I couldn't save anything else becouse this error kept popping up.
(0013174)
bp   
07-11-09 07:07   
The following bugs reported and fixed in Pharo might be the same or at least related:
http://code.google.com/p/pharo/issues/detail?id=513 [^]
http://code.google.com/p/pharo/issues/detail?id=370 [^]
(0013212)
swistak   
07-21-09 19:44   
seems like primSecureUserDirectory function is generating 'D:\squeak\Squeak3.10.2-7179\Œwistak' with strange character before wistak (copuldn't copey and paste it.)

anyway no idea where it gts that Świstak from since I renamed almost anything in system that have that string.